Pečeni krompir na žaru je veoma ukusan. Kada nismo u prilici da raspalimo vatru, može se ispeći i u rerni.Ovo jelo se veoma brzo i lako priprema. Potrebno je dobro oprati krompir, zatim ga obrisati krpom ili ga ostaviti da se prosuši. Rernu ugrejati na 200 stepeni i u tepsiju poredjati krompire. Ja lično volim da sa vrlo malo masti premažem svaki krompir pre pečenja. Tako kora dobije lepi sjaj, a bolji je i ukus.
Po volji neki krompir možete iseći na polovine, kao na slici, lepo izgledaju kada su pečeni.
Prilog može biti različit, kajmak, sir, ajvar, čvarci, kiseli krastavčići i sl. .
Kada je pečen, posle jedno 90 min. krompir raspoloviti, posoliti i na njega staviti priloge, brže se ohladi i ukusniji je.
Do nekog novog načina spremanja hrane, pozdrav i prijatno.
Krompir u čakšira 😀 ne možeš mu odoleti… i uzimaš onako vrele krompire u ruke, oni peku prste, al ne mari… a evo i moje verzije http://stasekuva.wordpress.com/2014/07/15/krompir-u-caksira-sa-slaninom/
Sviđa mi seSviđa mi se
Ne mari …
Sviđa mi seSviđa se 1 person
Cvarci, ummm
Sviđa mi seSviđa mi se
I to sitni, duvan čvarci. 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se