Kako izabrati pravo mesto za ribolov

Kako izabrati pravo mesto za ribolov?

Fly_swatter - kopija  E, ovo je možda najbitnija stvar za jednog ribolovca. Dešava se često da u ribolovu jedan kolega peca ribu, a drugi do njega samo gleda. Ribolovno mesto može se razlikovati na svega par metara. Naravno, zavisi I koju vrstu ribe pecaju.

Nije važno da li pecamo na reci, jezeru ili barama, važno je da izaberemo mesto koje odgovara ribi, a ne nama. Mesto koje je čisto, sređeno, obično je jako posećeno sa prevelikom bukom, tu nema nakog velikog ulova. Riba obično beži odatle.
Pravac vetra je takođe veoma bitan u odabiru mesta, a treba birati mesta gde nam vetar duva direktno u lice. To je najnepovoljnije mesto za nas, ali za ribu nije. Već sam pisao kako se riba okreće u vodi i koji položaj zauzima, sada je to vrlo važno i na jezeru ili velikoj bari. Naime, deluje na prvi pogled da je jezero ili bara stajaća voda, zar ne? Da, tačno je, ali se voda ipak kreće. Kada duva vetar gornji sloj vode ide u pravcu vetra, odnosno stvaraju se talasi koji se kreću u pravcu vetra, a donji sloj vode mora da se vrati i tako nastaje lagano, nama nevidljivo, kružno kretanje vode.
I sada, logično, riba kreće ka nama po hranu. Zato se na jezerima često čuju komentari ribolovaca da ovaj vetar ne valja, a ovaj valja. Ima tu još dosta detalja, ali  i ovo je dovoljno za početnike u ovom divnom sportu i hobiju što ga zovu ribolov.

Niko nikog ne može da nauči samo rečima, potrebna je praksa, odlazak na vodu, gledanje kolega šta rade i stvarati sopstvenu tehniku pecanja kako nama lično odgovara.    😉

Slažem se sa gore navedenim pravilima, moj komentar je :

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.