Dozvola za rekreativni ribolov u 2013-oj godini

O ribolovu je teško pisati, a naročito ako se ne peca aktivno. Ja ne vadim ribolovačku dozvolu, ali i ne pecam. Neću da se bavim krivolovom.Godinama sam vadio uredno ribolovačku dozvolu i često sam bio na ribolovnim vodama.
Riba je bilo daleko više na jezerima i rekama, pa i barama. Danas ako povedete početnika sa sobom u ribolov posle par sati uzaludnog sedenja i čekanja izgubiće volju da opet krene sa vama. A da ga naučite da peca nema ni govora jer ribu ne možete uhvatiti.     🙂

Ne slažem se ni da na svim vodama bude po sistemu uhati pa vrati, jer riba je zdrava za jelo, a naročito sveže upecana. To ne znači da podržavam da se upeca sva moguća riba, propisano je koliko je to dozvoljeno. I lovci ne vraćaju ubijene životinje, ali zato postoji poribljavanje voda, a to bi bilo osnovno zbog čega se i plaća ribolovna dozvola.
Ne treba ni sve vode pretvoriti u ribnjake, odnosno u zatvorenog tipa gde se riba peca i odmah vraća u vodu.
Treba da postoje takozvane “divlje vode” gde će ribolovci pokazati svo svoje umeće u nadmudrivanju sa ribama u tim vodama. To je pravi ribolov.
Zašto ribolovna dozvola ne važi godinu dana od dana izdavanja kao saobraćajna dozvola, zašto ne važi na celoj teritoriji čitave Republike Srbije kao vozačka dozvola, zašto doplaćivati, zašto baš u mestu stanovanja, zašto. zašto …
Mnogo je pitanja, malo odgovora.
Ko može da plati i izvadi dozvolu, pa još i da doplati, neka peca, bistro mu bilo. Cena ribolovačkih dozvola za 2013. godinu 6.000,00 din. plus cena članarine koja je obavezna, a koju određuje svaki savez ili društvo posebno i nigde nije manja od 500 dinara.
Ko  ne može neka ne peca bez dozvole.

2 comments on “Dozvola za rekreativni ribolov u 2013-oj godini

Slažem se sa gore navedenim pravilima, moj komentar je :

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.