Video

Roštilj

Roštilj

Roštilj je još jedan način za spremanje hrane.

Mislim da svi znamo šta je to roštilj, ali da kažem i ja neku reč o tom izumu.

Nije vazno koje se meso ili bolje rečeno sta se stavlja na roštilj, već je vazno sa kime se to radi i gde. Najlepše je u prirodi, pa još pored vode. Malo sam neobjektivan, ipak sam ja ribolovac.

Važno je da se koristi ćumur, to daje šmek mesu.

Na roštilju možemo razne vrste mesa da spremamo, ali možemo i papriku, kukuruz u klipu, krompir, pa čak i neku tanku pogačicu, ako je uvijemo u alu-foliju. E. ovde se okrećem jednom malom nedostatku ovog izuma. Naime, prilikom pečenja gubi se mast iliti moča. Možda ono najlepše. To su uvideli i drugi pa su izmislili tanjiraču ili talandaru. U tom izumu moča ostaje, ali o tome sam već pisao.

Od svega je ipak najvažnije druženje, izlazak u prirodu i naravno zdrava hrana.

PS: Dobar recept očekujem u komentaru, a ja ga odmah ubacam u članak.

Do nekog novog načina spremanja hrane, pozdrav i prijatno.

Advertisements

Slažem se sa gore navedenim pravilima, moj komentar je :

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.