Video zapis

Reka Mlava

Reka Mlava nastaje kao Tisnica u Kučajskim planinama u istočnoj Srbiji, pod vrhom Veliki Krš. Reka teče na sever i protiče pored istočnih padina planine Beljanica, kroz skoro nenaseljeno područje.

Nakon što stigne do Homolja, u Tisnicu se na visini od 320 metara uliva jako Žagubičko vrelo i od te tačke reka je nadalje poznata kao Mlava.

 reka Mlava

reka Mlava 

Riblji fond: Potočna pastrmka, Klen, Potočna mrena ( krkuša), Pijor ( bojanac, trobojka ), Kaliforniska pastrmka ( potiče iz nekoliko ribnjaka koji se nalaze na ovim rekama)
Glavne pritoke u Srbiji su: Vitovnica

Put do ribolovne vode: Petrovac na Mlavi – Beograd

3 comments on “Reka Mlava

  1. @Pecaros,decko malo si pogresio kada si pisao o ribljem fondu Mlave i bolje bi bilo da ne komentarises neke kad moram da napisem neke „gluposti“ a ni sam ne znas sta komentarises☺.

    Riblji fond na Mlavi se menja iz njenog gornjeg toka, srednjeg toka i donjeg toka

    Riblji fond do Petrovca na Mlavi: Potocna Pastrmka, Skobalj, Uklije…

    Riblji fond posle Petrovca na Mlavi: Mrena, Sljivar, Bandar, Klen, Stuka, Saran, Som i mnoge druge ribe ☺ ali kada gledamo reku Mlavu od izvora do usca mozemo da kazemo da ovom malom rekom donimiraju:

    -Skobalj, Klen, Mrena, Som, Štuka i Šaran

    Sviđa mi se

  2. Riblji fond: Pastrmka, Potocna mrena, Pijor i po koja Štuka i Som zive u Mlavi od izvora do pocetka Gornjacke klisure. Riblji fond se menja od pocetka gornjacke klisure pa do usca Hladne Mlave u Dunav: Šaran, Karaš, Babuška, Klen, Bodorka (Žutooka), Skobalj, Mrena, Potočna mrenica, Linjak, Som, Grgeč, Štuka, Bucov …

    Sviđa mi se

Slažem se sa gore navedenim pravilima, moj komentar je :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.