Slika

Pečeni krompir

Pečeni krompir na žaru je veoma ukusan. Kada nismo u prilici da raspalimo vatru, može se ispeći i u rerni.Ovo jelo se veoma brzo i lako priprema. Potrebno je dobro oprati krompir, zatim ga obrisati krpom ili ga ostaviti da se prosuši. Rernu ugrejati na 200 stepeni i u tepsiju poredjati krompire. Ja lično volim da sa vrlo malo masti premažem svaki krompir pre pečenja. Tako kora dobije lepi sjaj, a bolji je i ukus.
pekarski-krompir_finalPo volji neki krompir možete iseći na polovine, kao na slici, lepo izgledaju kada su pečeni.
Prilog može biti različit,  kajmak, sir, ajvar, čvarci, kiseli krastavčići i sl. .
Kada je pečen, posle jedno 90 min. krompir raspoloviti, posoliti i na njega staviti priloge, brže se ohladi i ukusniji je.

Do nekog novog načina spremanja hrane, pozdrav i prijatno.

Advertisements

4 comments on “Pečeni krompir

Slažem se sa gore navedenim pravilima, moj komentar je :

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s