Video

Pavlovačko jezero, Ruma

Pavlovačko jezero ili jezero Kudoš nalazi kraj sela Pavlovci, na svega 6 kilometara od Rume. Jezero je po poreklu veštačko i nastalo je pregrađivanjem „Kudoškog kanala“. Dužina jezera je 1.700 metara, široko je 700 metara, a dubina iznosi do 6 metara. Nastavite sa čitanjem

Video

Montiranje boile na silikonsku dlaku

Ovo je odlično rešenje za sve one kojima je vezivanje dlake pravilo problem. Silikonska dlaka je veoma laka za korišćenje, lako se se može montirati boili ili kukuruz. No, kod silikonske dlake mora se voditi računa da se ne krza prilikom skidanja sa udice.  Posle svakog vadjenja, a pre novog zabacivanja, mora se skinuti silikonska dlaka sa udice i prvo se na nju navuku boili ili kukuruz, pa se onda dlaka jednostavno kroz okce zakači na udicu. Znači, posle svakog montiranja mamca, proveriti dlaku, pa ako je malo oštećena bolje je zameniti novom.
Pogledajte  i video snimak. Nastavite sa čitanjem

Video

Rabrovačko jezero, Rabrovac

Proveo sam nekoliko dana na ovom jezeru. Pronaći ovo jezero ja prava avantura, jer nema dovoljno znakova da olakša potragu. Lokalno stanovništvo je veoma ljubazno, rado izlazi u susret i daje prave savete.

Na ovom jezeru nema dovoljno prilaznih mesta za automobile, pa se na ribolovačka mesta u većini slučajeva ide pešice. Obale su pune drveća koja prave odličnu hladovinu. Riba je slabo radila, vreme je bilo promenljivo, ali ulova je ipak bilo. Ribolovci na ovom jezeru lako uspostavljaju kontak i rado izlaze u susret savetima oko izbora mesta i mamaca.
Prodavnice nema, pa je potrebno snabdevanje hranom, vodom pre dolaska na jezero.

Put do ribolovne vode :  Velika Plana – Smederevska Palanka – Mladenovac

Riblji fond :  Šaran, Babuška, Som, Cvergla, Sunčica …